internet og løsninger

Få den rette internetløsning til din bolig

Er du på jagt efter den helt rigtige internetløsning til din bolig? Så kan vi hjælpe dig videre.

Her på siden giver vi dig en mini-guide til at få den helt rigtige internetløsning i hus. Her får du både overblik over hvilken internetløsning, der kan dække dit behov, samt en lille pris-guide oven i hatten.

Læs med, og kom godt på nettet i en fart!

Hvor hurtig en internetløsning skal du bruge?

Mange forholder sig slet ikke til hastigheden på deres internet.

Ofte er der ikke behov for det. Det plejer jo at virke som en drøm – ja, det meste af tiden i hvert fald.

Men det er lige indtil filmen pludselig ikke loader, eller forbindelsen hakker. I dét øjeblik bliver man voldsomt irriteret på internetforbindelsen.

Så… hvor hurtig skal din internetløsning være for, at de digitale udvekslinger bare glider afsted i en lind strøm?

Det handler overordnet om hvad du bruger internettet til. For hvis du blot er på internettet når du skal læse avisen, eller hvis du scroller lidt rundt på Facebook, så er der ikke brug for den helt store pakke. Her vil 20-50 Mbit typisk være nok. Hvis du derimod streamer på dit TV via internettet, så har du brug for lidt mere – 100 Mbit eller derover. Og hvis du selv spiller spil online på computeren, eller du har børn der gør det, så kræver det altså et tempo i de lidt højere luftlag. Her er det ikke unormalt at ramme de 200 Mbit.

Er I flere i boligen, der skal dele internetløsning?

De ovenstående eksempler tager udgangspunkt i, at det kun er dig, der bruger internetforbindelsen derhjemme – måske én mere. Men hvis I er en større familie, der alle skal forbruge af den samme internetforbindelse, så lægger det selvfølgelig yderligere pres på forbindelsen.

I disse tilfælde kan du godt begynde at gange op med antallet af personer i boligen – og hvad de hver især plejer at foretage sig gennem internetforbindelsen.

For en stor familie, med far, mor og flere børn, er det ikke unormalt at se internetløsninger med 1000 Mbit-forbindelser eller derover.

Undersøg dine muligheder for en fiber-internetløsning

Hvis du er blandt dem, der gerne vil sikre hele familien med en hurtigere internetløsning, så er fibernettet noget, du bør undersøge. 

Fibernettet er Danmarks nye, moderne internetløsning. Der er fart over feltet med fibernettet. Her sendes internettet rundt på lynhurtige kabler, og du kan få hastigheder, der dækker et hvilket som helst behov.

Til gengæld dækker fibernettet ikke hele Danmark endnu. Det er nemlig stadig ved at blive udrullet i mange dele af landet. Hvis du bor nær en af Danmarks større byer, så er der en god sandsynlighed for, at du kan få adgang til lynhurtigt internet gennem fibernettet. Hvis du bor længere ude på landet kan det godt være, at du må bero dig på de lidt langsommere bredbåndsløsninger en smule endnu.

Du kan finde et overblik over hvor du kan få fibernet på siden her.

Priser: Hvad skal du betale for en ordentlig internetløsning til boligen?

At få en god internetløsning til boligen er heldigvis sjældent dét, der vælter budgettet for de fleste.

Internet er noget, du typisk betaler for løbende, med et fast, lavt beløb hver måned. Dét, du skal betale for en internetløsning til boligen, svarer typisk til hvad du betaler for et abonnement til en mobiltelefon. Du kan regne med at komme til at slippe et sted mellem 150 kr. og 400 kr. pr. måned, alt efter hvor hurtig en forbindelse, du har brug for.

Generelt får du mere hastighed for pengene, hvis du kan komme på en fibernetforbindelse. Mange steder kan du her få de helt hurtige hastigheder (1000+ Mbit) for omkring 300 kr. eller lidt derover. Hvis du gerne vil op omkring disse hastigheder med bredbåndsforbindelser, så skal du være forberedt på at punge lidt mere ud.